ARE Wonen ziet graag dat u geniet van uw woning

 Op deze pagina hebben wij veel belangrijke informatie samengebracht. U leest er wat u van ARE Wonen mag verwachten, en wat wij van u als huurder verwachten. Woongenot is tenslotte niet alleen een zaak van de verhuurder, maar ook van alle huurders in een woongebouw, straat en buurt.

Veel zaken zullen niet nieuw voor u zijn. Tijdens het ondertekenen van de huurovereenkomst hebben wij de belangrijkste afspraken met u besproken. Toch kan het goed zijn deze informatie op uw gemak door te nemen.

WAT MOET U ALS NIEUWE HUURDER ZELF REGELEN?

ENERGIE- & WATERBEDRIJF

Als nieuwe huurder regelt u zelf een leverancier voor water, gas en elektra. Tijdens de oplevering van de woning ontvangt u van ons een rapport met de begin meterstanden.

TV, INTERNET & TELEFOON

Een abonnement voor tv, internet en vaste telefonie vraagt u aan bij een leverancier naar eigen keuze. Als verhuurder zijn wij geen partij.

VERZEKERINGEN

Als huurder moet u een WA-verzekering en een inboedelverzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij naar eigen keuze. Deze verplichting staat in de Algemene Bepalingen.

INSCHRIJVING GEMEENTE
U moet u zich altijd zelf inschrijven bij de gemeente waar u gaat wonen. Doe dit zo snel mogelijk na ondertekening van de huurovereenkomst en wel binnen vijf werkdagen na uw daadwerkelijke verhuizing. Zo zorgt u ervoor dat organisaties en instanties op de hoogte zijn van uw verhuizing.

DE HUUR BESTAAT UIT TWEE ONDERDELEN:

DE KALE  HUUR + SERVICEKOSTEN

DE WAARBORG BEDRAAGT MAXIMAAL:

TWEE MAANDEN

U betaalt de huur en eventuele servicekosten vooruit middels automatische incasso: uiterlijk op de eerste van de maand moet het bedrag op de rekening van ARE Wonen staan. Wij vragen u gebruik te maken van een automatische incasso. De kale huur is het bedrag dat u betaalt voor het huren van de woning. Onder servicekosten van een huurwoning vallen onder meer:

  • kosten voor het gebruik van energie van de gemeenschappelijke ruimten;
  • kosten voor de schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimten;
  • kosten voor het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimten;
  • kosten voor glasbewassing van de ramen aan de straatzijde;
  • eventuele vergoeding voor het gebruik van meubels en stoffering;
  • storing en onderhoud van de cv-installatie;
  • overige afgesproken kosten;
  • administratiekosten.


ARE Wonen spreekt de servicekosten van tevoren met u af en legt deze kosten vast in de huurovereenkomst. De servicekosten van het voorgaande jaar worden jaarlijks getracht voor 1 juli middels een afrekening aan u inzichtelijk gemaakt en definitief verrekend. 

WONINGKWALITEIT

IN GOEDE STAAT

ARE Wonen levert de woning in goede staat, zonder gebreken, aan u op. Zo kunt u meteen optimaal genieten van uw woning. De staat waarin we de woning opleveren, leggen we vast in een inspectierapport. Dit rapport wordt zowel door u als ARE Wonen ondertekend.

Is er bij aanvang van de huurovereenkomst sprake van een gebrek, dan vermelden we dit in het rapport. ARE Wonen verhelpt dit gebrek binnen een redelijke termijn en in overleg met u.

ENERGIELABEL

DUURZAAMHEID 

De energielabel vormt een bijlage bij de huurovereenkomst. Het label laat zien hoe energiezuinig uw woning is. Het zegt iets over de isolatie van vloeren, ramen, muren en het dak, en geeft aan hoe zuinig de installaties voor verwarming, warmwater en ventilatie zijn.


Het minst energiezuinig is een woning met label G, het meest energiezuinig is een woning met label A. Lees meer op de website van de Rijksoverheid.


VER. v. EIGENAREN

LEEFREGELS

De VvE behartigt de gemeen-schappelijke belangen. Zij beheert en onderhoudt de gemeenschappelijke delen van het gebouw en de gemeenschappelijke installaties. Ook de schoonmaak van algemene ruimten.


Een VvE kan een huishoudelijk reglement opstellen. De leefregels hierin gelden voor alle huurders en kopers in één woongebouw. Denk onder andere aan de omgang met huisdieren of aan de manier waarop er met afval wordt omgegaan.

INCIDENT MELDEN

Wilt u iets laten repareren aan uw woning? Dan kunt u een online reparatieverzoek indienen of – bij spoed – via whatsapp of per telefoon (085 – 06 02 885) contact met ons opnemen.


Bij regulier onderhoud vragen we u een reparatieverzoek online in te vullen.


Bij een spoedstoring, zoals lekkage, geen warmwater en verwarming, of een defecte lift, vragen we u direct contact met ons te nemen .



Incident melden

DAGELIJKS ONDERHOUD

Soms zijn de onderhoudskosten voor de verhuurder. U bent verantwoordelijk voor de volgende kosten:

  • schade die je zelf hebt aangericht;
  • kleine herstellingen*, mits de kosten hiervoor niet te hoog zijn.
  • het schilderen, behangen en plamuren van binnenmuren;
  • bestrijding van ongedierte, zoals vlooien, mieren, muizen, wespen en dergelijke;
  • schoonmaken en ontstoppen van riolen, schoorstenen, afvoer- en ventilatiekanalen.


Algemene informatie

PLANMATIG ONDERHOUD

Voor rekening van ARE Wonen komt:

  • grote herstellingen, denk aan vervanging van de cv-installatie of reparatie van afvoerkanalen;
  • ongediertebestrijding door overmacht, bestrijding boktorren en houtwormen;
  • onderhoud aan inbouw- apparatuur van keukens;
  • onderhoud in buitenruimtes, zoals buitenschilderwerk en vervanging van brievenbussen, buitenlampen en dakgoten;
  • onderhoud in gemeen-schappelijke ruimtes


Mail ons

LEEFBAARHEID, OVERLAST & VEILIGHEID

Ongedierte

Als huurder bent u zelf verantwoordelijk voor het voorkomen en bestrijden van ongedierte. Door uw huis goed schoon te houden, houdt u het merendeel van het ongedierte al buiten. Bij de dierenwinkel vindt u doorgaans verschillende bestrijdingsmiddelen. Ook veel gemeenten hebben een bestrijdingsdienst

Burenoverlast

Het is aan de omwonenden zelf om tot goede afspraken te komen. Praten blijkt vaak de beste oplossing, maar het kan voorkomen dat mensen niet voor rede vatbaar zijn. In dat geval raden we u aan te onderzoeken of andere omwonenden dezelfde overlast ervaren.


Melden van overlast kan op 0900 – 8844.


Onderhuur

U mag uw woning niet geheel of gedeeltelijk onderverhuren, verhuren of afstaan voor gebruik aan derden.  Ook mag u dus géén kamers verhuren, de woning als tijdelijk (vakantie)verblijf aanbieden – ook geen Airbnb – of afstand doen van huur. In de huurovereenkomst en algemene bepalingen is dit uitgesloten.

Rookmelders

Rookmelders zorgen voor een veilig gevoel. Het onderhoud wordt door de huurder uitgevoerd. Test regelmatig of de melder nog werkt op de testknop van de melder te drukken. U hoort dan een harde piep. De batterij van de rookmelder gaat pakweg een jaar mee. Bij een bijna lege batterij hoort u regelmatig een hard piepsignaal.